Sayfalar

2 Ekim 2011 Pazar

Londra'ya gidiyorum

Bu sene kendime bir hediye verdim. Aralık ayında Londra'ya gidiyorum. Bu gezi için neredeyse bütün Londra ile ilgili siteleri inceledim ne yapılır nasıl gidilir nerede kalınır. Bütün bunları da paylaşmaya karar verdim. Ben herkesin yazdıklarından çok faydalandım. Umarım sizin de işinize yarar.

Uçak bileti:
EasyJet'ten uçak biletimi aldım. Sadece Gidiş geliş 129 EURO'ya (Bagaj hakkı dahil) Luton havaalanına gideceğiz. Edit: Easyjet El bagajını tartmıyormuş. herkes el bagajı ile geldi. Bildiğiniz ufak ebat bavul. Biz ise bavul için 34 EUR ödemiştik. Bilet 95 EURO olacaktı eğer bilseydim.
Kalacak yer:
İki hafta kalacağım ve kısıtlı bütçe ile gideceğim için en uygun olarak homestay geldi. Daha önce dil okulunda aile yanında kalmıştım bu nedenle otelden ziyade aile yanı her zaman kendimi daha iyi hissettiriyor. Kayıt yaptırdığım yer homestaybooking.com insanlar ilgililer. Henüz kesin kayıt yaptırmadım.



Vize: Henüz vize başvurusu yapmadım. Ancak ucak biletini vize icin bekletirsem bu kadar ucuza hem de yılbaşı üzeri bulamazdım. Bazen riske girmek gerekiyor.

Londrada neler yapılmalı:
Gezdiğim bütün sitelerden özetler şöyle. Tabiki oraya gidince de sizinle paylaşmaya devam edeceğim.
Yapılacaklar listem:
Grouponi.co.uk sitesine şehir fırsatları için şimdiden kayıt yaptırdım.
Londra'ya gider gitmez ulaşım için Oyster kart alacağım.

06 Ekim: Homestay'dan begendiğimiz bir aileye reservasyon yaptırdım. Peter ve Marisa Booking işlemlerinde çok yardımcı oldular. Tanışmayı dört gözle bekliyorum.
25 Ekim: Vizeye başvurduk. Sonuçları heyecanla bekliyoruz.
14 Kasım: Vizemiz geldi. Ayrıca gezimize cok yakın bir arkadaşım daha katılacak son 3 gün. Çok sevinçliyiz.
25 Kasım: Fırsat sitelerinden Londra için biletlerimizi aldık.
http://www.365tickets.com/ Madame Tussaud ve London Tower kombine bilet 37.5 pound
http://www.encoretickets.co.uk/ The Phantom of the Ophera 33 Pound
http://www.lastminute.com/ Mamma Mia ve Grace restaurant yemek 37.5 pound
08 Ocak:Bir rüya gibiydi. Gittik ve geldik. İlk defa gidecekler için 15 gün özeti çıkarıyorum

7 yorum:

  1. ne zaman gidiceksin peki dostum?

    YanıtlaSil
  2. biraz gecikmeli olarak yazmaya basladım. Umarım faydalı olmuştur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birsey sormak istiyorum.EasyJet'de icak bileti cok pahali.Nasil o kadar ucuza aldin?Ben Temmuz'da gidecegim.Ve ucak bileti 800 lira?

      Sil
    2. Merhaba, ben yılbaşı üzeri gittiğim için ve orada noel tatili olduğu için biletler ucuzdu ancak sen yaz döneminde gidiyorsun, easyjet artık 3 aylık bilet kestiriyor en fazla öyle gördüm sitede.. Pegasus, british airways ve thy yi sürekli takip et bir de bir siteyi tekrar tekrar gezince bilet fiyatı artıyor browser hafızasını sil bileti öyle almayı dene.. umarım çok güzel bir seyahat olur

      Sil
  3. Merhaba ben cok arastirdim fakat ucak biletleri 400 Loránd n altina dusmuyor.Bana duzgun bir tarihte ucuz ucak bileti bilabilecegim yer soylermisiniz? Cok tesekkur ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Liranin*

      Sil
    2. Merhaba, 400 tl ise uygun olduğunu söyleyebilirim çükü 100 eur bile olsa kur değiştiği için 300 tl yapıyor ben yılbaşı üzeri gitmiştim noel öncesi e 01 ocakta döndüm şimdiden iyi yolculuklar

      Sil